Pijani mod za telefone će sprečavati korisnike da naprave poteze zbog kojih će se kajati

Novi patent kompanije Gree Electric Appliances Inc. namenjen telefonima će sprečiti korisnike koji konzumiraju alkohol da donesu odluke i naprave poteze zbog kojih bi mogli zažaliti.

Vožnja pod uticajem alkohola, dopisivanje i bilo šta drugo ne može da donese ništa dobro. Nekoliko alkoholnih pića je dovoljno da utiče na sposobnost presuđivanja i donošenja odluka, ali sada postoji rešenje zahvaljujući kineskoj kompaniji Gree Electric Appliances Inc.

Pomenuta kompanija je patentirala takozvani „Drunk Mode“ (pijani mod) koji zabranjuje pristup „često korišćenim aplikacijama“ s ciljem da spreči korisnike da učine nešto što zapravo ne žele i zbog čega bi požalili narednog dana.

Kako bi se aktivirao Drunk Mode, korisnici trebaju da izaberu aplikacije koje žele da zabrane i postave „pravila provere treznosti“ koja će biti potrebno zadovoljiti kako bi se kasnije mod ugasio.

Ako korisnik želi da ugasi mod, moraće da prođe verifikacioni test i tek potom dobije pristup ranije zabranjenim aplikacijama. Tehnologija može efikasno pojednostaviti metodu interakcije kako bi se korisniku koji je pod uticajem alkohola omogućilo da pristupi važnim aplikacijama i podešavanjima bez velikih poteškoća.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/everest comunity

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.