Instagram ne dozvoljava odraslima da šalju privatne poruke tinejdžerima koji ih ne prate

Društvena mreža Instagram uvodi nova pravila koja se odnose na interakciju između odraslih osoba i tinejdžera kako bi se zaštitili mlađi korisnici.

Instagram je zabranio odraslima da šalju direktne poruke tinejdžerima koji ih ne prate, a mladi korisnici će biti upozoreni pri sanju direktnih poruka starijim osobama koje su pokazale potencijalno sumnjivo ponašanje.

Mladi će moći da prijave ili blokiraju odrasle korisnike koji im šalju poruke, a Instagram će ih podsetiti da ne moraju da odgovaraju na poruke i da budu pažljivi pri deljenju fotografija, klipova ili informacija sa nekim koga ne poznaju.

Sumnjivo ponašanje podrazumeva veliki broj zahteva za praćenje i poruka osobama mlađim od 18 godina. Ova mogućnost će biti dostupna u pojedinim zemljama već ovog meseca, a uskoro i u ostatku sveta.

Instagram radi i na tehnologiji koja će pokušati da odredi stvarni uzrast osobe koja pokušava da napravi profil. Trenutno korisnici moraju da imaju 13 i više godine, ali je lako prevariti sistem. U Instagram-u su odlučni da to speče, a za sada nema detalja o tome kako nameravaju da ostvare svoje ciljeve.

Društvena mreža će ubuduće ohrabrivati male korisnike da njihovi profili budu privatni, a oni koji otvore javni profil, dobiće obaveštenje u kojem će biti navedene prednosti privatnog profila.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.