iPhone 11 radi nakon 6 meseci na dnu jezera

Da Apple pravi kvalitetne telefone svedoči i ova priča o iPhone-u 11 koji radi i nakon šest meseci provedenih na dnu kanadskog jezera.

Clayton Helkenberg je ronilac koji vreme provodi pretražujući dono jezera Harrison u kanadskoj pokrajini British Columbia. Na dnu tog jezera na kojem se u sezoni nalazi vodeni park, Helkenberg pronalazi svakakve stvari, koje gube posetioci tog parka.

Najčešće pronalazi izgubljene sunčane naočare, telefone i GoPro kamere, koje je u muljevitim dubinama jezera teško pronaći. Kad god je u mogućnosti izgubljeno vraća vlasnicima. Tako je sad na dnu jezera između ostalog pronašao iPhone 11 izgubljen u septembru prošle godine.

Na dnu jezera je dakle proveo šest meseci pa od takvog muljavog telefona nije očekivao da će raditi. Međutim kad je stigao kući, na njegovo iznenađenje, iPhone 11 se uključio, a uspeo je iz njega iščitati i vlasnicu.

Ispostavilo se da je dotična Fatemeh Ghodsi zaista prošlog septembra izgubila svoj iPhone 11 tokom posete vodenom parku. Na njega naravno od tada nije računala, a naučila je lekciju da fotografije, kontakte i druge važne podatke treba redovno da backupuje u oblaku.

U svakom slučaju iPhone 11 dokazao je svoju vodootpornost ovom ekstremnom pričom. Vlasnica kaže da je izuzev mikrofona, sve ostalo apsolutno u redu sa telefonom.

Foto: Bigstock/ADCstock
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.