Nova Instagram-ova opcija jako podseća na Zoom

Instagram je odlučio da proširi mogućnosti svoje usluge prenosa uživo, ali konačni rezultat izgleda veoma poznato.

Tačnije, podseća na servis za video pozive koji je pravu eksploziju popularnosti doživeo tokom pandemije – Zoom. Tako će korisnici Instagram-a koji odaberu opciju Live Rooms videti sagovornike na podeljenom ekranu, dok će komentari pratilaca biti prikazani na donjem delu ekrana, kao što je to slučaj tokom prenosa uživo na Facebook-u.

Do sada je Instagram omogućavao samo komunikaciju sa jednim sagovornikom, a sad ih je na ekranu moguće imati maksimalno četiri. Uz to što mogu promatrati prenos uživo razgovora između nekoliko ljudi, gledaoci takođe mogu da kupuju „značke“, koje korisnicima daju poseban status koji otključava dodatne opcije tokom prenosa.

Iz Instagram-a takođe najavljuju nove alate poput posebnih audio funkcija i dodatnih kontrola, koje bi trebale da postanu dostupne u sledećim mesecima. Podsetimo, otkako je pre godinu dana započela pandemija, aplikacije za video konferencije i video pozive dobile su na popularnosti, a one koje nisu podržavale takve mogućnosti tokom godine su ih dobile. Najpopularnija aplikacija za video pozive postala je Zoom, a svoje su korisnike pronašle i druge poput Google Meet-a, Microsoft Teams-a i brojnih drugih.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.