Održana dodela Gremi nagrada

Na ovogodišnjoj 63. dodeli Gremi nagrada, priznanja su dodeljivana u 83 kategorije, a celokupna ceremonija svečane dodele održana je bez publike, uz prisustvo nominovanih izvođača, dok su nastupi izvođeni sa pet bina. Među ovogodišnjim dobitnicima našli su se Bijonse, Tejlor Svift, Hari Stajls, Bili Ajliš.

Voditelj svečane ceremonije bio je Trevor Noa.

Tejlor Svift je osvojila nagradu za Album godine („Folklore“), Bili Ajliš za Pesmu godine („Everything I Wanted“), dok je njihov kolega Hari Stajls osvojio Gremi za najboljeg solo pop izvođača za singl „Watermelon Sugar“. Dua Lipa osvojila je Gremi za Najbolji pop vokalni album.

Nagrada za najbolji Pop duo otišao je u ruke Lejdi Gage i Ariane Grande za pesmu „Rain On Me“.

Bijonse je osvojila četiri nagrade te večeri, uključujući i Gremi za najbolji R&B performans za pesmu „Black Parade“ uspostavivši tako rekord kao najnagrađivaniji ženski izvođač Gremija u istoriji sa 28 nagrada.

„Počastvovana sam i uzbuđena. Kao umetnica, verujem da je posao svih nas da kroz umetnost odražavamo vreme u kome živimo, a bilo je teško, pa sam kroz svoj rad želela da slavim sve crne kraljeve i kraljice koji su me inspirisali i koji inspirišu ceo svet“, rekla je prirlikom uručenja nagrade.

To nije jedini uspostavljen rekord. Tejlor Svift, osvojivši Gremi za Album godine postala je prva žena koja je tri puta osvojila nagradu u ovoj kategoriji. Sviftova se prilikom dobijanja nagrade zahvalila publici i svim saradnicima.

Listu svih dobitnika možete pogledati OVDE. 

 

Izvor: TOPFM-grammy.com-Recording Academy / GRAMMYs
Foto: Bigstock/DFree

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.