Održana dodela Zlatnih globusa

Sinoć je održana svečana 78. dodela Zlatnih globusa, a shodno epidemiološkoj situaciji, prvi put ovakva manifestacija je održana na dve lokacije, Njujorku i Los Anđelesu. Glumica Tina Fej bila je domaćin ceremonije iz Njujorka, a Ejmi Poeler iz Los Anđelesa.

Najboljom dramom proglašen je film „Nomadland“, dok je najbolja komedija ostvarenje „Borat Subsequent Moviefilm“.

Zlatni globus za Najboljeg glumca u drami posthumno je osvojio Čedvik Bouzman, za ulogu u filmu „Ma Rainey’s Black Bottom“, dok je Andra Dej osvojila nagradu za najbolju glumicu u drami „United States vs. Billie Holiday“.

Najbolja glumica u komediji/mjuziklu je Rozamund Pajk za ulogu u filmu „I Care A Lot“, dok je Najbolji glumac u komediji Saša Baron Koen za nagrađeno ostvarenje „Borat Subsequent Moviefilm“.

Rediteljka Kloe Zao osvojila je Zlatni globus za najbolju režiju za film „Nomadland“.

Zlatni globus za Najbolji animirani film osvojio je film „Soul“ u kome je glavna uloga poverena Džejmiju Foksu.

Najboljom dramskom serijom proglašena je „The Crown“, dok je najbolja humoristička televizijska serija „Schitt’s Creek“.

Serija „The Queen’s Gambit“ osvojila je Zlatni globus u kategoriji serije ograničenog trajanja, a glumica Anja Tejlor Džoj je za ulogu u pomenutoj seriji osvojila nagradu za Najbolju glumicu u seriji ograničenog trajanja.

Kao što je prethodno najavljeno, glumica i aktivistkinja Džejn Fonda dobila je nagradu „Cecil B. DeMille“ za životno dostignuće u filmskoj industriji.

Spisak svih dobitnika, možete pogledati na oficijalnom kanalu dodele Zlatnih globusa.

Izvor: Naxi Media Mix- www.goldenglobes.com
Foto: Bigstock-excelentphoto

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.