Savršen neprijatelj u bioskopima od 8. aprila

U iščekivanju njegovog najnovijeg filma u kojem tumači lik Nikole Tesle, glumca Tomaša Kota sada gledamo u uzbudljivom trileru „Savršen neprijatelj“, saopštava MCF.

Reditelj Kike Maijo (Kike Maillo) donosi na veliko platno psihološki triler „Savršen neprijatelj“, snimljen na osnovu romana „Kozmetika neprijatelja“ belgijske spisateljice Ameli Notomb. Od 8. aprila na repertoaru domaćih bioskopa naći će se film sa glumcem Tomašom Kotom u glavnoj ulozi, kog smo imali prilike da gledamo u filmu „Hladni rat“ koji je nominovan za nagardu Oskar u tri kategorije, a koji u najnovijoj najavljenoj drami „Nikola“ tumači lik Nikole Tesle.

Radnja filma „Savršen neprijatelj“ smeštena je uglavnom na aerodromu gde se susreću dva neverovatna saputnika. Priča prati uspešnog arhitektu Džeremija dok čeka svoj let na aerodromu u Parizu kada mu prilazi jedna krajnje neobična i brbljiva devojka. Zbog njenog nasrtljivog ponašanja Džeremi propušta let, a dok čeka sledeći avion, nikako ne uspeva da se otarasi dosadne neznanke. Iako se njihov susret čini slučajnim, zaokret do kog dolazi transformisaće poznanstvo u nešto mnogo opasnije.

Reditelj Kike Maijo poznat po filmovima „Eva“ (2011.) i „Toro“ ističe da su misterije uvek prisutne u njegovim ostvarenjima.

„Posebno me interesuje arhitektura i kako mesto u kom likovi žive utiče na filmove i priču. U filmu „Eva“ to je bila kuća iz vesterna, usamljeni čovek i laboratorija. U filmu „Toro“ postoji ono prekoiskorišćenje iz 60-ih i 70-ih. Sada je glavni lik arhitekta koji radi na ideji usavršavanja prostora i traženja čistih linija. To govori kako na neki način hoćemo da pokažemo svoju najbolju stranu, posebno sada kada smo svi na društvenim mrežama, neprestano se razmećući svojim životima u kući,“ rekao je reditelj o filmu.

Osim što je nastao pod palicom španskog reditelja sa poljskim glumcem u glavnoj ulozi, internacionalni karakter trilera „Savršen neprijatelj“ ogleda se i u engleskom jeziku na kom je film snimljen, dok je lokacija snimanja bila Nemačka.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-maxxyustas

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.