Twitter će dodati reakcije na objave u obliku emodžija?

Twitter je rokom ovog meseca anketirao korisnike kako bi saznao njihova mišljenja o setovima emodži reakcija, sličnih kao i na Facebook-u, prenosi TechCrunch. Korisnici su na društvenoj mreži objavili kako izgleda anketa, a set emodžija koji se pojavljuje, izgleda poprilično standardno i radi se o varijacijama Like, Funny, Interesting, Sad, Awesome, Support i Angry reakcijama.

Navodi se da Twitter razmatra o dodavanju načina izražavanja korisničkog uopštenog mišljenja o samoj objavi u smislu dodavanja „Sviđa mi se“ i „Ne sviđa mi se“ opcije. Prema korisničkoj anketi, koristiće se jedna od ovih opcija – klasični „palac gore/dole“, brojka 100 u zelenom, odnosno crvenom krugu ili strelica gore/dole kao i na Reddit-u.

Twitter shvata da bi uvođenje reakcija sa sobom moglo doneti pojedine negativnosti. Stoga su u anketi pitali korisnike kako bi se osećali u slučaju da su reakcije na njihove objave negativne, odnosno hoće li ih to odgovoriti od objavljivanja sadržaja ili će reakcije shvatiti kao konstruktivnu povratnu informaciju.

„Istražujemo dodatne načine kako se ljudi mogu izraziti u razgovorima na Twitter-u“, rekao je portparol Twitter-a za The Verge te je naglasio da je istraživanje još uvek u ranoj fazi. Dodao je da novi emodžiji neće zameniti pozitivno označivanje objava klikom na „srce“, već će služiti kao svojevrsni dodatak.

Kao potvrdu da Twitter zaista nešto smera, glavni direktor dizajna Twitter-a, Dantley Davis, već neko vreme postavlja objave koje aludiraju na dodavanje reakcija.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.