Amazon otvara frizerski salon sa naprednim tehnološkim rešenjima

Amazon širi svoje područje poslovanja na još jednu industriju, pomalo neočekivanu kada je u pitanju ova tehnološka kompanija čiji je osnovni biznis online prodaja, pišu itvesti.

Tako će uskoro u Londonu pokrenuti svoj prvi – frizerski salon. Neobično za Amazon, ali nije teško pretpostaviti da to neće biti običan salon, već će u njemu dominirati zanimljiva tehnološka rešenja. Same usluge ne bi trebalo da se previše razlikuju od tradicionalnih salona i nude usluge poput šišanja, bojenja, feniranja itd. Ono po čemu će se ipak razlikovati i što će korisnicima biti najzanimljivije jeste ogledalo sa podrškom za proširenu stvarnost.

Zahvaljujući pomenutom ogledalu, pre početka šišanja i bojenja, moći će da se eksperimentiše sa različitim virtuelnim bojama i nijansama, kako bi se brzo i jednostavno pronašla ona koja se najviše sviđa osobama udobno zavaljenim na frizerskoj stolici. Tek kada se pronađe najbolja nijansa, počinje nanošenje prave boje na kosu. Ako se to rešenje pokaže zadovoljavajućim i cenovno prihvatljivim, takva bi ogledala u budućnosti mogla da se prošire po salonima lepote i olakšaju frizerima posao, barem kada je bojenje kose u pitanju.
Osim AR ogledala, posetiocima Amazon-ovog salona biće dostupni novine i časopisi u digitalnom izdanju na Amazon-ovim tabletima Fire.

Još jedna zanimljivost Amazon Salona jeste to što će u njemu biti izloženi brojni proizvodi za negu kose, a kada posetioci izaberu određeni proizvod, informacije o njemu pojaviće se na velikom ekranu. Oni koji žele da kupe određeni proizvod moći će da skeniraju QR kod postavljen pored njega i link će ga odvesti na Amazonov-u stranicu na kojoj će ga moći odmah i kupiti.

Iz Amazona naglašavaju kako je to eksperimentalni projekt s ciljem demonstracije novih tehnologija i proizvoda i nemaju daljnje planove za otvaranje novih salona na drugim lokacijama, iako to ne znači da se u budućnosti neće predomisliti. Amazon Salon uskoro se otvara samo za zaposlene Amazona, a nakon toga biće dostupan svima, pišu itvesti. 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.