Google Maps uveo navigaciju u zatvorenim prostorima

Google je predstavio niz poboljšanja aplikacije Maps zbog kojih bi ona trebala da bude korisnija u različitim situacijama. Novost je svakako uvođenje AR navigacionog alata Live View za neke zatvorene lokacije poput određenih tržnih centara, aerodroma, tranzitnih stanica i slično. Takođe, prioritet imaju ekološki prihvatljivije rute, a dodani su i podaci o vremenu i kvaliteti vazduha.

Integrisane su opcije preuzimanja i dostave kada je reč o prodavnicama namirnica. Live View je AR mogućnost koja korisniku omogućava da tačno vidi svoju destinaciju tako što usmeri kameru prema svom okruženju, nakon čega mu se prikažu navigaciona uputstva.

Kako bi se to omogućilo, Google je razvio potpuno novu tehnologiju nazvanu globalna lokalizacija, koja koristi AI za skenirane desetina milijardi fotografija Street View-a i mapira ih sa slikom na telefonu kako bi locirao korisnika. Google je adaptirao tehnologiju kako bi se precizno odredila visina i lokacija objekta u zgradi. Ova nova mogućnost se može koristit npr. na aerodromu kada korisnik traži gate ili kada traži određeni restoran u trgovačkom centru.

Takođe, pomoći će mu da pronađe najbliži lift, stepenice, bankomat, toalet, šaltere za check-in, prodajna mesta za karte i drugo. Indoor Live View je dostupan u pojedinim američkim trgovačkim centrima koji se nalaze u Newarku, Los Angelesu, Chicagu, San Franciscu, San Joseu, Seatleu i Long Islandu. U narednim mesecima će se proširiti na odabrane tranzitne stanice, trgovačke centre i aerodrome u Tokiju i Cirihu, a potom i na ostale lokacije.

Takođe, fokus je i na ekologiji, tako da će aplikacija ponuditi rutu koja je ekološki najprihvatljivija. Ova opcija će biti dostupna od juna u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, Holandiji i Velikoj Britaniji, a potom i u ostalim zemljama sveta. Google radi i na prikazu svih transportnih ruta na istoj stranici bez potrebe za odvojenim tabovima za rute automobilom, javnim prevozom i pešačenjem.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.