Kreatori će moći da promene ime i sliku kanala unutar YouTube-a

YouTube je omogućio kreatorima da ažuriraju naziv i sliku svog kanala unutar YouTube-a, bez da ta promena utiče na njihov Google nalog.

Naime, do sad jetrebalo da kreatori menjaju svoje ime i profilnu sliku za ceo Google nalog, pa je to dovodilo do situacije gde je ime na YouTube-u zapravo bilo isto ime sa kojeg se prima i šalje e-pošta na Gmail-u. Budući da je to u profesionalnoj sferi ipak pomalo nezgodno, nova mogućnost će ponuditi kreatorima malo više fleksibilnosti oko odabira naziva. Za promenu naziva na desktopu, potrebno je otići u YouTube Studio, pa u odeljak „Prilagođavanje“ i „Osnovne informacije“.

Promena naziva na mobilnoj aplikaciji je još lakša, potrebno je kliknuti profilnu sliku kanala i potom unutar vašeg kanala izabrati „Uredi kanal“. Ali, kako prenosi The Verge, nova funkcija ipak dolazi sa jednim upozorenjem – Ako verifikovani kreatori promene ime, tada će im se automatski izgubiti oznaka za verifikaciju. U tom slučaju, YouTube navodi da kreatori treba ponovo da se prijave za verifikaciju.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/Pixinoo

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.