Rakuten Viber proširio grupne pozive na 30 učesnika

Vođena željom da pruži podršku lokalnim zajednicama, Rakuten Viber objavila je da će proširiti kapacitet grupnih video poziva na svojoj platformi na 30 učesnika za sve korisnike širom sveta.

U vremenima pandemije kao „nove normalnosti“ i uzastopnih talasa uvođenja karantina širom Evrope, proširenje grupnih video poziva sa maksimalno 30 učesnika predstavlja odlično rešenje za potrebe školskih aktivnosti, konsultacije posle nastave, okupljanje radnih timova i veće porodične skupove.

„Viber je najpopularnija aplikacija za razmenu poruka u Srbiji i stalno radimo na unapređenju naše platforme kako bismo odgovorili na što više potreba naših domaćih korisnika u situacijama koje čine njihovu svakodnevicu. Nadamo se da će kroz najavljeno postepeno povećanje kapaciteta naših video poziva još više ljudi imati priliku da ostanu međusobno povezani i nastave svoju stvaralačku i efikasnu saradnju putem interneta“, napominje Atanas Rajkov, vodeći direktor regiona EMENA u kompaniji Rakuten Viber.

Za unapređenje biznisa

Zahvaljujući potpuno novom i preglednom grupnom prikazu video poziva za desktop i mobilne platforme, korisnici lako mogu da vode svoje poslovne sastanke i razgovore u podesnom onlajn ambijentu.

Porodica i prijatelji su vam bliži nego ikada

Uz spomenutu novu funkciju, od sada je moguće okupiti još više članova porodice ili prijatelja u jednom video razgovoru. Tako će Viber i na ovaj način tokom proleća i dolazećih praznika pomagati svojim korisnicima da ostanu povezani i budu bliži jedni drugima, usled trenutne epidemiološke situacije.

Za aktiviranje grupnog video poziva, potrebno je:

Pritisnuti “video” dugme pri vrhu ekrana mobilnog uređaja, ili jednostavno dodati još učesnika u tekući video poziv, ili direktno pozvati već formiranu grupu i odaberati učesnike
Uživati u gledanju i razgovoru sa svojim prijateljima, članovima porodice, društvom iz škole ili kolegama.

Ova objava prati uvođenje novog prikaza ekrana video poziva za desktop uređaje i mobilne platforme, koji korisnicima omogućava lakšu interakciju tokom video poziva. Funkcija će biti dostupna za Android i iOS operativne sisteme, i primenjiva za mobilne i desktop uređaje.

Kapacitet grupnih video poziva će biti dalje proširen tokom narednih meseci.

 

Izvor: TOPFM-Providence-Viber Srbija
Foto: Bigstock/bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.