Google Pixel 6 i 6 Pro donose radikalan redizajn

Sveže glasine iz Google tabora potrvđuje poznati leakster i najavljuje Pro varijantu Google Pixel 6 telefona uz značajan redizajn. Renderi otkrivaju kako bi trebali da izgledaju.

Na ovim prostorima ih nema baš puno, ali na Zapadu Google-ovi Pixel telefoni igraju važnu ulogu u smartphone areni. U neku su ruku protivteža Apple-ovim iPhone-ima, nudeći čisti Android, baš onakav kakav propisuje Google.

Nakon dve generacije čudnovatih Pixel-a 4 i 5, Google će ove jeseni izgledno lansirati Pixel 6 u dve varijante. Pritom bi Pro model bio veći od standardnog i na leđima bi nosio tri umesto dve kamere.

Jon Prosser napravio je i rendere na temelju poznatih informacija, a najavljuju značajan redizajn u odnosu na aktualne modele.

Prema njima će taj Pixel 6 Pro pozadi nositi horizontalno postavljeni modul kamere preko cele širine poleđine. Dosta će štrčati, a sadržavaće tri kamere i LED blic. Standardni Pixel imaće isti takav modul ali sa dva objektiva.

O kamerama se ne zna ništa, a ekran će izgleda dobiti punch hole rupicu po sredini i čitač otisaka ispod umesto onog na leđima.

Što se hardvera tiče, informacije su za sada jednako šture, a jedino što se ističe je ponovna potvrda Google GS101 Witechapel čipa, koji će ih izgleda zaista pokretati.

Da podsetimo, Whitechapel je kodno ime za SoC kojeg Google razvija za svoje Pixel-e i biće valjda direktan pandan Apple-ovim A Bionic čipovima.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- Rangizzz

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.