iPhone 12 je do sada najprodavaniji telefon u 2021.

iPhone 12 serija od svojeg predstavljanja u oktobru 2020. na ovamo beleži jak interes, kojeg prate izvrsni prodajni rezultati. Counterpoint objavljuje da iPhone 12 možda nije najbolji telefon ove godine, ali je svakako najprodavaniji.

Ovakva istraživanja tržišta zanimljiva su jer iz njih saznajemo koji to telefoni nose celu smartphone industriju. Iako među najskupljima, modeli iPhone 12 serije prema Counterpoint-u prodaju se mnogo bolje od jednako skupih konkurenata, ali i mnogih cenom povoljnijih.

Na listama top 10 najprodavanijih telefona Apple ima četiri, a na listi onih koji su u Q1 doneli najveći profit, Apple ima čak šest modela.

Premda se od iPhone 12 mini kompakta očekivalo da bude u top 10 najtraženijih, to se nije dogodilo. Njegovo mesto tu je uzeo prošlogofišnji iPhone 11.

Među prvih deset najprodavanijih telefona našlo se čak tri Redmi 9 modela iz Xiaomi-ja i tri povoljnija Galaxy A telefona kompanije Samsung.

Modeli serije Galaxy S21, našli su se na listi top 10 modela koji su napravili najveći profit, ali brojkom prodatih uređaja svoje mesto nisu našli među top 10.

 

Foto: Bigstock/Eremin
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.