Twitter ponovo pokreće javni program verifikacije

Twitter ponovno pokreće program verifikacije, pa se sad svi korisnici mogu prijaviti za dobivanje svoje „plave kvačice“, stoji u kompanijinoj objavi na blogu. Korisnici će za verifikaciju trebati da ispune određene kriterijume, među kojima je i posedovanje naloga od javnog interesa koji pripada jednoj od šest različitih vrsta kategorizacije:

– Vlada
– Kompanije, marke i organizacije
– Novinske agencije i novinari
– Zabava
– Sport i gaming
– Aktivisti, organizatori i druge uticajne osobe

Osim toga, za verifikaciju je potreban i potpun korisnički nalog, drugim rečima, korisnik treba da ima naziv i sliku profila, potvrđenu adresu e-pošte ili telefonski broj. Iz Twitter-a takođe navode da nalog koji se prijavljuje za verifikaciju mora biti aktivan u poslednjih šest meseci i mora imati evidenciju poštovanja pravila.

Možete se prijaviti putem Account Settings kartice u sledećih nekoliko nedelja, a odgovor se na prijavu može očekivati u roku od nekoliko dana, ali se to može produžiti i do nekoliko nedelja, zavisno koliko se ljudi odluči prijaviti. Iz Twitter-a kažu da će sve prijave za verifikaciju proveravati „ljudskom rukom“, pa se može očekivati veći nivo verodostojnosti.
Twitter će vam, u slučaju odobrene verifikacije, poslati na adresu e-pošte potvrdu, a „plava kvačica“ će se automatski pojaviti na vašem nalogu. U slučaju da niste zadovoljni sa rezultatom prijave i smatrate da ispunjavate potrebne kriterijume za verifikaciju, možete se ponovno prijaviti u roku od 30 dana.

„Znamo da trenutna politika verifikacije možda ne predstavlja sve ljude koji bi trebali ispunjavati njene kriterijume, pa planiramo da uvedemo više kategorija kasnije ove godine, poput onih za naučnike, akademike i verske vođe“, navode iz Twitter-a.

Kako prenosi The Verge, Twitter je pokrenuo program verifikacije još 2009. godine u svrhu provere identiteta poznatih osoba, ali korisnici se za nju nisu mogli prijaviti sve do 2016. godine. Uprkos tome, kompaniju su pogodile brojne kritike nakon verifikacije belog supremacista, pa su već sledeće godine bili prisiljeni da obustave svoj javni program i ručno verifikuju određene naloge.

Izvor: itvesti 
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.