Rajan Rejnolds u novoj akcionoj komediji

U avgustu svoju bioskopsku premijeru imaće najnovije ostvarenje reditelja Šona Levija „Glavni heroj“ sa protagonistom filma Rajanom Rejnoldsom, u ulozi neveštog bankara Gaja pored koga život prolazi sve dok ne preuzme stvari u svoje ruke i odluči da spasi svet kao heroj – dobročinitelj.

U središtu radnje je bankar koji vodi naizgled dosadan život i dok se pored njega dešavaju nestvarne i nerealne stvari, on otkriva da je sporedni lik u brutalnoj video igrici nazvanoj – Slobodan grad. Kada je Gajeva banka opljačkana sedamnaesti put u danu, on počinje da shvata da stvari ne idu kako treba.

Reditelj Šon Levi je radio na uspešnim projektima poput serije „Čudnije stvari“, filma „Dolazak“, a ističe da film „Glavni heroj“ nije samo spektakl: “Priča je veoma okrenuta samim likovima. Film govori o uspon idealista u svetu koji je veoma mračan”.

Na komičan način film predstavlja višestruku metaforu – s jedne strane predstavlja današnji užurbani i suludi ritam života, dok s druge strane nam pokazuje svojevrsnu parodiju na superherojske filmove koji su preplavljeni pucačinom i nasiljem. Time GLAVNI HEROJ pokušava da ponudi junaka koji od supermoći ima samo svoju naivnost i dobrotu.

Rajan Rejnolds je u jednom od intervjua rekao: „Film je o bankarskom službeniku koji saznaje da je sporedan igrač u suludoj, nasilnoj video igrici. Mislim da ljudi ovih dana kada čitaju vesti ili jednostavno izađu iz kuće imaju sličan doživljaj“.

Atmosferi ludila i uvrnute zabave u filmu doprineće pored Rejnoldsa i Džodi Komer najpoznatija po ulozi otkačene, ali ujedno i šarmantne serijske ubice Oksane Astankove u seriji „Ubiti Iv“ (Killing Eve), kao i Džo Kiri (Joe Keery) koji je sarađivao sa rediteljem filma Šonom Levijem na seriji „Čudnije stvari“ (Stranger Things). Dobitnik nagrade Oskar Taika Vatiti, reditelj filma Džodžo Rebit (Jojo Rabbit) ovaj put iz glumačke pozicije, uneće u svoju ulogu vlasnika video igrice dozu komičnosti koja mu je svojstvena.

Najavljeno je da će svoje pojavljivanje u filmu imati holivudski superstarovi, koje prati izuzetna glumačka komičarska prošlost, kao što su : Džon Krasinski poznat kao vickasti Džim Halpert u sitkomu „Kancelarija“ (The Office), Dvejn Džonson, čiji je nadimak – Stena (Čuvari plaže) i komičarka Tina Fej karakteristična po oštrom i satiričnom humoru u američkom šou „Subotom uveče uživo“ (Saturday Night Live – SNL).

Film „Glavni heroj“ će se u domaćim bioskopima naći od 12. avgusta.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-kathclick

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.