Uskoro će svi moći da postavljaju linkove na Instagram Stories, ali u novom obliku

Ako ste ikada koristili Instagram, sigurno ste primetili mogućnost stavljanja linkova u Stories, ali ako se među vama ne krije influenser sa velikim brojem pratilaca, verovatno nikada niste mogli pristupiti toj opciji. Međutim, kompanija je odlučila to da promeni, pa će tako svi korisnici moći postavljati linkove, ali ovoga puta u obliku stikera.

Voditelj proizvoda Instagrama, Vishal Shah, potvrdio je za The Verge da kompanija testira ovu funkciju u svrhu dobivanja uvida u način na koji će ljudi koristiti linkove. Naime, promatraće koje se vrste linkova najčešće postavljaju, a posebno će pripaziti na dezinformacije i spam. Osim toga, Shah ističe da se nalepnice više uklapaju u platformu, nego „swipe-up“ opcija.

„Nalepnice sa linkovima su naš konačni cilj za Instagram, bilo da je to za sve ili samo za one koji već imaju povlasticu postavljanja linkova. To je vrsta budućeg sistema do kojeg bismo želeli da dođemo“, rekao je Shah dodajući da će linkovi za sada biti ograničeni isključivo na Stories.

Podsećamo da jedino korisnici koji su verifikovani ili imaju najmanje 10.000 pratilaca, mogu da postavljaju linkove u Instagram Stories.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.