iPhone 13 serija stiže ranije od prethodnika

Iako vrućine na to ne ukazuju, bližimo se kraju leta, a time i novim iPhone 13 telefonima. Sveže neslužbene informacije iz Apple tabora najavljuju nešto raniji dolazak u odnosu na iPhone 12 seriju prošle godine.

iPhone 13 seriju će prema do sada raspoloživim informacijama činiti opet četiri modela. Apple izgleda ove godine neće preskočiti mini, koji se ispostavio kao mali flop.

Tako ćemo dobiti iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max. Sva četiri će dobiti OLED ekrane sa nešto manjim notchem na vrhu.

Njega će Apple postići premeštanjem komponenti, a pre svega pomeranjem zvučnika odnosno slušalice poziva na sam vrh.

Sva četiri će bez dileme dobiti novi Apple-ov pogonski čip i LiDAR senzor kamere za još bolje AR efekte. Ultra-široka kamera će biti poboljšana 6-elementnim objektivom ali i autofokusom, kojeg iPhone 12 serija nema na toj ultra-širokoj kameri.

Samo će iPhone 13 Pro modeli pak dobiti i 1TB opciju data memorije.

Možda i najzanimljiviji podatak tiče se datuma predstavljanja. Apple se tako navodno vraća u mesec septembar. Kao što znate prošle godine su iPhone 12 modeli bili predstavljeni u 10. mesecu, što je verovatno zbog pandemije koronavirusa.

Ove godine, iPhone 13 serija se očekuje u trećoj nedelji septembra.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.