Madonna i Warner Music Group ponovo zajedno

Jedinstvena pojava na globalnoj pop sceni – Madona – i jedna od vodećih izdavačkih kuća i kompanija u muzičkom biznisu – Warner Music Group – potvrdili su početak nove etape u saradnji.

U susret obeležavanju četrdeset godina od objavljivanja prvog singla („Everybody“, 1982), Madona i WMG će fanovima širom sveta učiniti pristupačnim kompletan katalog najveće pop zvezde na svetu. Tokom dosadašnje karijere, Madona je prodala preko 300 miliona ploča što je čini umetnicom sa najvećim prodatim (ukupnim) tiražom muzičkih izdanja.

Osvojila je čak sedam nagrada Grammy, dvadeset četiri nagrade Udruženja američkih kompozitora, autora i izdavača za pop muziku (ASCAP Pop Music), BRIT nagradu, potom MTV i World Music Awards, nagradu Ivor Novello… Godine 2008. uvedena je u „Rokenrol kuću slavnih“.

Partnerstvo između Madone i njene višedecenijske matične kuče ustvari označava Madonnin povratak pod okrilje WMG-a, sa zajedničkom željom da u nekoliko faza njen kompletan katalog (Sire/Maverick/Warner), osvežen i obogaćen, ponovo ugleda svetlost dana. U tu grupu izdanja spadaju albumi poput: „Madonna“, „Like a Virgin“, „True Blue“, „Like a Prayer“ i „Ray of Light“.

Poslednja tri Madonina objavljena albuma („MDNA“, „Rebel Heart“ i „Madame X“) biće uvedena u Warnerov katalog početkom 2025. godine, što ukupno podrazumeva sedamnaest studijskih albuma, a pored njih i singlove, zvučne zapise, koncertne albume i kompilacije.

Naredne godine, povodom jubileja, Madonin i WMG tim počeće sa realizacijom opsežnog i precizno sastavljenog plana koji će, za početak, podrazumevati plasiranje serije kataloških izdanja. Njihov sadržaj će definitivno redefinisati sve aspekte revolucionarnog (često široj javnosti nerazumljivog ili neprihvatljivog) delovanja ove multitalentovane umetnice, njenog artističkog i društvenog doprinosa podizanju svesti čovečanstva koji je uvek bio prvenstveno usmeren na ostvarivanje ljudskih sloboda i prava.

Povodom objave i početka rada na realizaciji ovog monumentalnog projekta, Madona je izjavila:

„Od samog početka, sa puno pažnje i dobre volje, Warner Music Group mi je pomogao da moju muziku i viziju prenesem svim svojim fanovima širom sveta. Oduvek su bili neverovatni partneri, drago mi je što započinjemo i ovo novo poglavlje partnerskog rada, što ćemo se zajedno, slaveći, ponovo pozabaviti mojom diskografijom nastalom u ovih četrdeset godina.“

Poznata kao veliki filantrop, Madona je nedavno najavila da će donirati krevete i neophodnu medicinsku opremu za bolnicu „Mercy James Centre“ (Malawi).

Njen dugo najavljivani dokumentarni film „MADAME X“ imaće svetsku premijeru 8. oktobra.

Kompanija Mascom je zvaničan predstavnik Warner Music Grupe za Srbiju i Crnu Goru, a kompanija Tin Drum Music je oficijelni predstavnik Warner Chappell Musica.

Obe kompanije se pridružuju čestitkama i žele uspešnu realizaciju ovog izuzetnog i globalno važnog projekta.

Izvor: TOPFM-Mascom PR
Foto: Bigstock-Denis Makarenko

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.