Honor 50 stigao u Evropu sa Google-ovim aplikacijama i uslugama

Smartphone Honor 50 se pojavio na globalnom tržištu pa je tako stigao i u Evropu.

Huawei-jev nekadašnji podbrend Honor se osamostalio, a nakon što je Honor 50 predstavio u Kini u junu, ovaj model je našao put i do evropskog tržišta. Cena osnovnog modela iznosi 529 evra, a kupci će za taj novac dobiti 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Verzija sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije koštaće 599 eura.

Najveća vest je to što će Honor 50 biti prvi uređaj ove kompanije koji će se prodavati sa Google-ovim aplikacijama i servisima nakon odvajanja od Huawei-ja. Google je povukao Huawei-jevu licencu za Android 2019. godine zbog američkih sankcija, nakon čega su telefoni ostali bez ključnih Android aplikacija i usluga poput Google Play Store-a. Time je Huawei bio znatno hendikepiran.

Međutim, provratak Google-a znači da bi Honor 50 mogao da bude konkurentan drugim Android uređajima na Zapadu. Novi uređaj će biti dostupan u 40 zemalja.

Što se tiče specifikacija, Honor 50 pokreće Qualcomm-ov procesor Snapdragon 778G, a napaja ga baterija od 4.300 mAh koja podržava 66W punjenje. Dobeo je 6,57-inčni zakrivljeni OLED ekran rezolucije 1080p i frekvencije osvežavanja od 120Hz. Nazad su smeštene četiri kamere, glavna od 108, ultraširoka od 8, makro od 2 i senzor za dubinu od 2 MP.

Honor planira na globalno tržište da plasira i Honor 50 Lite po ceni od 299 evra za model sa 6 GB RAM-a, a očekuje se u evropskim zemljama kao što su Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Španija.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- N.Z.Photography

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.