Slušanje muzike u pozadini na YouTube Music-u postaje moguće i bez pretplate

Dobra vest stiže za one koji koriste uslugu YouTube Music, jer je kompanija objavila da će konačno omogućiti korisnicima da nastave da slušaju muziku u pozadini dok, na primer, listaju Instagram ili im je ekran u potpunosti isključen.

Za početak će ta mogućnost prvo biti dostupna samo korisnicima iz Kanade, koji će u pozadini moći da slušaju sav učitani sadržaj na njihovim nalozima i standardne prilagođene radijske mikseve koji podržavaju reklame.

„Ljubitelji muzike, radujte se! Slušanje muzike u pozadini dolazi na YouTube Music, a kanadski korisnici će biti prvi koji će uživati u ovoj novoj funkciji od 3. novembra“, objavili su iz Google Canade na službenom Twitter nalogu.

Kako prenosi The Verge, ovo je prvi put da je YouTube Music ponudio ovu funkciju, a da nije zahtevao od korisnika da se pretplate na Premium paket. Podsetimo, besplatno slušanje muzike u pozadini odavno nude kompanijini konkurenti, poput Spotify-a, Apple Music-a, Tidal-a, Deezer-a i ostalih.

Trenutno nije poznato šta će besplatno slušanje muzike u pozadini značiti za pretplatnike YouTube Music-a, odnosno hoće li oni dobiti neke nove benifite, ali sudeći po činjenici da značajno „kiksuju“ za svojim suparnicima, pretpostavlja se da kompanija aktivno radi na tome.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/Pixinoo

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.