Hali Beri dobitnica People’s Choice nagrade

Kanal E! je najavio da je Oskarovka, rediteljka i producentkinja Hali Beri dobitnica nagrade „The Peoples Icon“ ovogodišnjeg People’s Choice Awards-a.

Cardi B, umetnica koja je osvojila Grammy, uručiće ovu nagradu Hali Beri na ceremoniji. Dobitnici PCA nagrade, koja je i sedam puta bila nominovana, biće nagrađena za doprinos televiziji i filmu, uključujući i njen rediteljski debi u iščekivanom filmu „Bruised“, koji će se uskoro naći u odabranim bioskopima i na Netflix-u. Cardi B i Hali će udružiti snage u radu na izvršnoj produkciji za muziku za film, koji će uključivati šest originalnih pesama nagrađivanih umetnica, uključujući i jednu pesmu Cardi B.

Kao glumica, producentkinja, reditelj, aktivista, filantrop i modna ikona, Hali Beri je ostavila svoj trag u mnogim oblastima. Jedna od njenih najvažnijih uloga je bila u filmu „Monster’s Ball“, koja joj je donela Oskara za najbolju glumicu, čime je postala prva crnkinja koja je osvojila Oskara u ovoj kategoriji, a bila je nominovana i za Golden Globe za najbolju glumicu za ulogu u „Frankie and Alice“. Beri je takođe osvojila Emmy, Golden Globe, SAG i NAACP Image nagradu za izuzetnu glumu u HBO-ovom televizijskom filmu „Introducing Dorothy Dandridge“, koji je i producirala.

Hali je nedavno snimila „The Mothership“, gde je učestvovala i kao glumica i kao izvršni producent, a uskoro ćemo je gledati i u naučno-fantastičnom filmu Rolanda Emerika „Moonfall“ u produkciji Lionsgate, koji nas očekuje u bioskopima 2022. godine. Beri je 2020. debitovala i kao rediteljka filma „Brusied“, u kom ima i glumačku ulogu.

Pored uspeha u svetu filma, Berijeva aktivno pomaže „Jenesse Centru“ u Los Anđelesu, koji pruža podršku žrtvama porodičnog nasilja i bori se za eliminaciju nasilja nad ženama i decom. Osim toga, Hali je udružila snage sa Novo N
ordiskom i Entertainment Industry Foundation na pokretanju kampanje za borbu protiv dijabetesa i pruža podšku velikom broj humanitarnih organizacija kao što su Afghanistan Relief Organization, Black Lives Matter, Clothes Off Our Back, Love Our Children USA, Make-A-Wish Foundation, Stand Up to Cancer, Revlon Run/Walk, i United Nations World Food Programme (Svetski progam za hranu Ujedinjenih nacija).

Beri je osnovala i rē•spin, platformu za omogućavanje boljeg pristupa zdravstvenim sadržajima i proizvodima kroz inkulzivnost i komunikaciju. Zasnovan na istraživanju i učenju, rē•spin okuplja ljude širom sveta povezujući ih oko ideje o holističkom pristupu zdravlju.

Prenos dodele nagrada People’s Choice Awards 2021 na kanalu E! je u utorak, 7, decembra u 03:00 direktno iz Barker Hangar u Santa Moniki, Kalifornija.

Izvor: TOPFM-Pro Pr PROMO
Foto: Bigstock-Starfrenzy

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.