WhatsApp uvodi opciju nestajućih poruka

Mark Zuckerberg je objavom na Facebook-u obznanio da WhatsApp uvodi dugoočekivanu opciju „prolaznih“ ili „nestajućih“ poruka čime unapređuju standarde privatnosti platforme u vlasništvu Mete.

Korisnici WhatsApp-a sada mogu da izaberu da sve nove poruke, koje šalju ili primaju, nestanu – jer najveća svetska usluga za razmenu poruka proširuje svoju ponudu na ono što je izvršni direktor opisao kao sledeći standard privatnosti.

Platforma u vlasništvu Facebook-a odnosno Mete, koju koristi više od 2 milijarde ljudi širom sveta, u ponedeljak je predstavila opciju koja omogućava korisnicima da po defaultu omoguće prolaznu funkciju za sve nove razgovore. Pre ažuriranja od ponedeljka, korisnici su morali ručno omogućiti nestajanje za svaki novi razgovor s drugom osobom.

WhatsApp takođe korisnicima daje mogućnost da njihove poruke nestanu nakon 24 sata ili 90 dana, uz period od sedam dana koji je prvobitno uveo ovu funkciju prošle godine.

„Danas uvodimo novu opciju nestajanja poruka na WhatsApp-u tako da ćete moći odabrati da svi novi chatovi nestanu prema zadatim podešavanjima nakon 24 sata, 7 dana ili 90 dana. Ne moraju sve poruke ostati zauvek“, napisao je Zuckerberg. Poruke će nestati nakon određenog vremena ako je bilo koji od članova koji učestvuju u razgovoru omogućio opciju prolaznosti, rekao je.

Čini se da je prolaznost u fokusu WhatsApp-a jer radi na proširenju ponude i unapređenju standarda privatnosti.

„Privatnost je oduvek bila srž WhatsApp-a. Pokrenuli smo end-to-end enkripciju i postavili je kao zadatu mnogo pre nego što je postala neka vrsta standarda u razmeni poruka“, rekao je Zafir Khan, šef odeljenja za finalne proizvode u WhatsApp-u.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/ Dzmitrock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.