Instagram testira plaćenu pretplatu kako bi kreatori zarađivali novac

U junu 2020. godine je Facebook pokrenuo Subscriptions kako bi pomogao kreatorima da zarade novac uz pomoć svojih zajednica, a sada se ovaj poslovni model proširio na Instagram.

Instagram je najavio novu mogućnost pod nazivom Instagram Subscriptions za svoju platformu kako bi pomogao kratorima da „razviju dublju vezu sa svojim najaktivnijim pratiocima i da povećaju svoj mesečni prihod tako što će pretplatnicima omogućiti pristup ekskluzivnom sadržaju i povlasticama“, a nakon plaćene pretplate će pratiteljima biti omogućeni benefiti kroz Subscriber Lives, Subscriber Stories i Subscriber Badges.

U početku će Instagram Subscriptions biti dostupan ograničenom broju kreatora u SAD-u, ali će se novitet proširiti u narednih nekoliko meseci. Subscriptions mogućnost će omogućiti kreatorima da otključaju „subscribe“ dugme na svom profilu i da postave cenu mesečne pretplate po svom izboru. Instagram neće zarađivati od ovih pretplata do 2023. godine.

Kada će nova mogućnost biti dostupna širom sveta, za sada nije poznato, ali ako test u SAD-u prođe kako treba, očekuje se u narednim mesecima.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.