Heroji premijerno na FEST-u

Film Heroji reditelja Gorana Nikolića doživeće svetsku premijeru u nedelju 27. februara u okviru programa FEST Fokus predstojećeg 50. FEST-a. Smešten u srednjovekovnoj Srbiji posle Boja na Kosovu, film prati ratnika koji pokušava da se vrati kući nakon završene bitke. Premijera će biti održana u Domu omladine u nedelju u 20h, dok su reprizni termini zakazani za 28.2. na istom mestu u 15h i 1.3. u Kombank dvorani u 13:30.

Goran Nikolić, kojem je ovo dugometražni rediteljski debi, snimio je film po sopstvenom scenariju i posvetio ga svim “malim herojima” koji nisu opevani u pesmama. U filmu glavne uloge tumače Mladen Sovilj i Todor Jovanović, dok je narator filma Žarko Laušević. Direktor fotografije je Vladimir Đurić, montažer Matija Đuka Đukanović, muziku je radila Ana Krstajić, izvodi je hor Collegium Musicum pod dirigentskom palicom Dragane Jovanović. Producenti filma su Milena Šmigić, Marko Čkonjević, Lana Radošević, Milan Todorović, u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti Beograd, Fame Solutions Entertainment i Talking Wolf Produtions. Ilustraciju za poster za film je radio Stevan Aleksić.

Sovilj u filmu nosi deo kostima (mač i štit) koji je upravo Žarko Laušević nosio u filmu “Boj na Kosovu” Zdravka Šotre, a koji će tokom premijerne večeri biti izloženi u Domu omladine.

Premijeri filma prisustvovaće glavni glumci i autorska ekipa koja će se nakon projekcije pokloniti publici.

Foto: Bigstock-NosorogUA
Izvor: TOPFM-Fame Soutions PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.