Održana svetska premijera filma „Heroji“ Gorana Nikolića

Sinoć u punoj sali Doma omladine održana svetska premijera filma HEROJI reditelja Gorana Nikolića. Ekipa dugometražnog rediteljskog debija, prikazanog u okviru programa Fest Fokus, pozdravljena je ovacijama u rasprodatoj sali.

Goran Nikolić, sinoć se zahvalio gledaocima rečima: „Proživljavam rolerkoster emocija kao kad sam se 2006/07. zaljubio u film baš ovde na FEST-u gledajući film „Biće krvi“ Pola Tomasa Andersona. Hvala vam što ste došli danas i nadam se da ste gledajući osetili bar deo emocija koje smo mi uložili snimajući ovaj film.“

Smeštena u srednjovekovnoj Srbiji posle Boja na Kosovu, ovo je priča posvećena svim onim herojima koji nisu opevani u pesmama. Film prati ratnika koji preživevši bitku (Mladen Sovilj) pokušava da se vrati kući. Na tom putu sreće divljeg dečaka (Todor Jovanović), pa ovaj neizvestan put nastavljaju zajedno. Narator filma je Žarko Laušević. Originalnu muziku u filmu izveo je hor Collegium Musicum pod dirigentskom palicom Dragane Jovanović.

Publici su se sinoć poklonili reditelj Goran Nikolić, glavni glumci Mladen Sovilj i Todor Jovanović, kao i direktor fotografije Vladimir Đurić, montažer Matija Đuka Đukanović, kompozitor Ana Krstajić, producenti filma Milena Šmigić, Marko Čkonjević, Lana Radošević i Milan Todorović, kao i ostatak ekipe. Film je snimljen u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti Beograd, Fame Solutions Entertainment i Talking Wolf Produtions.

Među gostima premijere bili su i glumci Anica Dobra, Ivan Đorđević Džudi, Vlada Kovačević, Nikola Vujović, Vladimir Gvojić, Mihaela Stamenković, kao i reditelji Stefan Arsenijević, Marija Perović, Natalija Avramović i Milena Grujić, producenti Milan i Marija Stojanović i mnogi drugi.

Izvor: TOPFM-Fame Solutions PR
Foto: Bigstock-maxxyustas

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.