BAFTA nagrade: Veliki uspeh ostvarenja Dina

Filmske nagrade Britanske akademije dodeljene su sinoć u Londonu, a među dobitnicima su Vil Smit, Džoana Skenlan, dok je epsko-naučnofantastični film „Dina“ osvojio nekoliko nagrada među kojima su ona za specijalne vizuelne efekte, dizajn produkcije, zvuk, najbolju kinematografiju…

Vil Smit dobio je nagradu za Najbolju glavnu mušku ulogu („Kralj Ričard: Prednost u igri“), dok je nagradu za Najbolju glavnu žensku ulogu osvojila Džoana Skenlan za ulogu u filmu „Posle Ljubavi“.

Najboljim filmom proglašeno je ostvarenje „Moć psa“, koje je ujedno osvojilo nagradu za najbolju režiju (Džejn Kempion).

Najbolji britanski film je „Belfast“, dok je najbolji film na stranom jeziku japansko ostvarenje „Povezi me“ iza čije režije stoji Rjusuke Hamaguči.

Nagrada za najbolji originalni scenario otišla je filmu „Pica od sladića“.

Najbolji dokumentarac je „Summer of Soul“ reditelja Ahmira „Kvestlava“ Tompsona, dok je najbolji animirani film „Enkanto“.

Nagradu za „Buduću zvezdu“, koja se osvaja na osnovu glasova publike, ponela je talentovana Lišana Linč, koju je publika imala priliku da vidi u ulozi tajne agentkinje 007 u ostvarenju „Nije vreme za umiranje“.

75. dodelu Filmskih nagrada Britanske akademije vodila je glumica i komičarka Rebel Vilson.

Spisak svih dobitnika, dostupan je OVDE. 

Izvor: TOPFM-www.bafta.org- BAFTA YouTube
Foto: Bigstock-gualtiero boffi

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.