Sa Google Maps-a prošle godine uklonjeno 100 miliona lažnih recenzija

Google je pre nekoliko nedelja objasnio kako komtroliše recenzije na svojoj glavnoj navigacionoj platformi. kombinujući napredne funkcije veštačke inteligencije sa ljudima koji ručno pregledavaju lažne recenzije Google mape kompanija, kažu, pokušava da ponudi sigurno iskustvo unutar aplikacije.

Google se sada vratio sa novim izveštajem koje detaljno opisuje različite akcije koje je kompanija prošle godine pokrenula kako bi zaštitila korisnike Google mapa od zlonamernog sadržaja koji bi se mogao širiti putem recenzija.

Recenzije su sastavni deo Google mapi i mogu vam dobro poslužiti, pogotovo ako putujete. One prikazuju mišljenja drugih kupaca i omogućavaju vam da sami ocenite neko mesto nakon što ga posetite.

No ovaj mehanizam pregleda lako se može zloupotrebiti, od veštačkog povećanja rejtinga kompanije, preko „bombardovanja“ zlonamernim recenzijama do objave svih vrsta štetnih sadržaja. Kako bi se to sprečilo, tu u igru ulazi Google-ov napredni sistem upravljanja recenzijama koji, tvrde u kompaniji, otkriva i zaustavlja zloupotrebe.

Google je omogućio uvid u različite statistike o postupcima protiv zloupotrebe pregleda Google mapi. Kompanija otkriva kako svaki dan primaju oko 20 miliona doprinosa korisnika Maps usluge.

Uvredljive recenzije čine manje od 1% sadržaja koji se gleda na platformi, kaže Google koji je pobrojao razne vrste zlonamernih recenzija ili uređivanja Google mapi koje je kompanija blokirala prošle godine.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.