WhatsApp bi uskoro mogao da uvede pretplatu

Prethodnih nekoliko godina uglavnom slušamo o prevarantima koji korisnicima WhatsApp-a pokušavaju da podvale pretplatu na „WhatsApp Gold“ samo da kako bi im oteli nalog ili telefon zatrpali malwareom.

Iako je plaćena premium verzija WhatsApp-a do sad bila uglavnom tema za hakere i prevarante, situacija bi se uskoro mogla promeniti. Prema izveštaju WaBetaInfoa, WhatsApp razvija ‘premium’ nivo usluge koji će naplaćivati mesečnu pretplatu.

Ova premium opcija neće biti dostupna prosečnim korisnicima koji WhatsApp koriste za komunikaciju sa prijateljima ili porodicom, već kompanijama koje putem WhatsApp-a komuniciraju sa svojom klijentelom.

Prisutnost kompanija u WhatsApp-u je relativno nova stvar, ali Meta očigledno želi da prikupi novac na neki način, što planira da sprovede uvođenjem poslovnih funkcija koje će – naplaćivati.

Druga funkcija koju će ceniti korisnici premium pretplate biće mogućnost povezivanja do 10 uređaja na jedan nalog. Prema WaBetaInfou, nemoguće je otkriti misli li Meta na situaciju sa više smartfona ili ne.

WhatsApp-ova trenutno dostupna funkcija za povezivanje više uređaja na jedan nalog, podsećamo, dozvoljava istovremeno korišćenje do četiri uređaja poput PC-ja, laptopa i tableta – ali ne i telefona, zaključuje TechAdvisor.

Izvor: ITVESTI
Foto: Bigstock- Rido81

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.