Instagram testira full-screen feed poput onog na TikToku

Društvena mreža Instagram testira novu full-screen verziju svog feeda koja omogućava pregled postova i sam osećaj korišćenja koji nudi megapopularni TikTok.

Uvid u testiranje je na Instagram-u objavio Mark Zuckerberg, osnivač kompanije Meta u čijem je vlasništvu pomenuta društvena mreža, a rekao je da će novi izgled biti dostupan „nekim ljudima uskoro“.

Aplikacija je testnu fazu full-screen feeda započela prošlog meseca, ali u tom testu postovi nisu zapravo zauzimali ceo ekran. Međutim, nova verzija koju je podelio Zuckerberg prikazuje postove do vrha ekrana, baš kao na TikTok-u. Novi izgled donosi i promeru prečica za pristup inboxu i kreiranju novih postova.

Iako su u testnoj fazi, ove promene su u skladu sa namerom kompanije Meta da takmičenje sa TikTok-om izdvoji kao prioritet. Na Instagram-u to znači ubacivanje više Reels-a i „predloženog“ sadržaja u korisnički feed, kao i isticanje klipova više nego fotografija.

„Fotografije su još uvek važan deo Instagram-a, a mi radimo na načinima koji će unaprediti način na koji se one pojavljuju u full-screen feedu“, poručio je Zuckerberg.

Meta planira i veliki redizajn Facebook aplikacije te će ubacivati više preporučenog sadržaja u korisničke feedove u odnosu na postove prijatelja i stranica koje prate. Zuckerberg je rekao da su promene deo šireg zaokreta prema AI preporukama umesto jednostavnog oslanjanja na postojeće društvene grafove korisnika.

Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.