Sledeće godine stiže 15-inčni MacBook Air

Bloomberg-ovi izvori tvrde da će kompanija Apple 2023. godine predstaviti 15-inčni MacBook Air.

MacBook Air veličine 15 inča bi trebao da bude predstavljen narednog proleća, a Apple bi se mogao vratiti i malim laptopima jer navodno radi na 12-inčnom modelu koji bi trebao debitovati krajem 2023. ili početkom 2024. godine. Oni kojima nedostaje MacBook iz 2015. godine, a koji žele moderni hardver i dobru tastaturu, mogli bi doživeti ispunjenje sna.

Dobro obavešteni izvori govore da Apple planira da na tržište plasira poboljšani 14 i 16-inčni model MacBooka Pro krajem ove godine sa M2 Pro i M2 Max procesorima. Ipak, postoji mogućnost da se njihov dolazak odloži za početak 2023. godine. Novi Max procesor će ponuditi do 12 procesorskih jezgara i 38 grafičkih jezgara u odnosu na 10 i 32 jezgra u slučaju procesora M1 Max.

U Apple-u su razmišljali da predstave 15-inčni MacBook Air ove godine, ali planovi su promenjeni kako bi se pažnja usmerila na 13-inčni model koji je predstavljen pretprošle nedelje. Glasine o većem Air-u su počele da kruže u martu kada je analitičar Ross Young rekao da se ovakav uređaj nalazi u fazi razvoja.

Veći Air ne bi bio iznenađenje jer je ovaj model najprodavaniji Apple-ov laptop, a njegova 15-inčna verzija bi mogla privući kupce koji žele veći ekran, ali im performanse i funkcije skuplje MacBook Pro linije nisu potrebne.

Ovo bi mogao da bude kraj Apple-ove strategije prema kojoj veće ekrane „rezerviše“ samo za svoje najskuplje uređaje.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.