Google Maps nudi 3D prikaz poznatih znamenitosti

Popularna aplikacija Google Maps uvela je novitete, a među njima se ističe 3D prikaz poznatih znamenitosti.

Google-ov 3D „immersive view“ još uvek nije u potpunosti spreman, ali se već može videti šta će nuditi u budućnosti. Google je lansirao nadogradnju za aplikaciju Google Maps namenjenu uređajima sa Android-om i iOS-om, koja donosi pogled iz vazduha na gotovo 100 znamenitosti uključujući Alcatraz u San Franciscu, Big Ben u Lonodnu i Empire State Building u New York Cityju.

Ova nova funkcija kombinuje AI tehnologiju sa milijardama fotografija uključujući satelitske i Street View fotografije kako bi se kreirali realistični 3D prikazi. Google ovo predstavlja kao alat za preglede namenjen turistima, ali je koristan i onima koji su znatiželjni i žele razgledati znamenitosti.

Prikaz iz vazduha je dostupan svim korisnicima širom sveta, a dovoljno je samo pronaći orjentir na Google Maps-u i potom posetiti sekciju Photos.

Ali, to nije sve, jer Google unapređuje navigaciju za bicikliste prikazujući detaljnije informacije o rutama, uključujući gust automobilski saobraćaj, stepenice, strma brda i tipove ulice. Takođe, biće lakše upoređivati rute. Poboljšanja navigacije za bicikliste će biti dostupna za stotine gradova u narednim nedeljama.

Takođe, stigle su i nove notifikacije za deljenje lokacije kako bi korisnik znao kada prijatelj dolazi ili odlazi sa određenog mesta. Notifikacije su omogućene samo korisnicima koji pristaju na deljenje lokacije.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.