Oskarovka Vajola Dejvis u istorijsko-epskom spektaklu Žena kralj

Pogledajte trejler istorijsko-epskog spektakla „Žena kralj“ koji u domaće bioskope stiže od 15. septembra.

Afrika. Istoriju crnog kontinenta obeležili su brojni događaji, ali malo ko je upoznat sa postojanjem Kraljevine Dahomej. U pitanju je monarhija koja je postojala od XVII do kraja XIX veka na teritoriji današnje zapadne afričke države Benin. Imala je dobro organizovanu ekonomiju, a ono po čemu je najviše bila poznata je ženska vojna jedinica Agodži koju su neki prozvali dahomejskim Amazonkama. Istorijsko-epski spektakl Žena kralj snimljen je na osnovu priče o njihovim hrabrim delima.

Zvanični trejler filma otkriva nam kako radnja prati Naniske, hrabru i odlučnu ratnicu i generalicu Agodžija. Njen lik tumači dobitnica nagrade Oskar Vajola Dejvis (Tajni život kućnih pomoćnica, Udovice, Odred otpisanih) koja se mesecima pre snimanja pripremala za ulogu intenzivnim treninzima – trčanjem i borilačkim veštinama. U drugim ulogama pojavljuju se poznata imena, poput Lašane Linč ( Nije vreme za umiranje, Kapetan Marvel, Doktor Strejndž u multiverzumu ludila) i Džona Bojega (Ratovi zvezda: Buđenje sile). Režiju filma potpisuje Džina Prins-Bajtvud čiji su dosadašnji rad obežili filmovi Ljubav i košarka, Tajni život pčela i The Old Guard. Na scenariju i priči su učestvovale Marija Belo i Dana Stivens.

Kako bi se tematski upotpunio doživljaj filma, za lokacije snimanja odabrana je priroda Južnoafričke Republike. Za originalnu muziku filma zaslužan muzički odsek koji ranije kreirao muziku za blokbastere Kralj lavova, Kongo, Legenda o Tarzanu i Jecaji sunca.

Kroz svoju specifičnu priču i akciju, ostvarenje Žena kralj doneće dašak toplih krajeva u domaće bioskope.

Izvor: TOPFM-Con film Srbija PR
Foto: Bigstock-NosorogUA

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *