Romantična komedija „Čovek po mojoj meri“ u bioskopima

Čovek koji poklanja pažnju, sprema večeru, posle toga opere sudove, ispunjava svaki, pa i najmanji hir, zar to nije čovek iz snova? 93% Nemica bi se usaglasilo sa tim, ali šta je sa preostalih 7%? Film „Čovek po tvojoj meri“ (Ich bin dein Mensch / I’m Your Man) upravo se bavi tom temom. Premijerno je prikazan na ovogodišnejm Berlinalu, na kome je glavna glumica Maren Egert, koja igra naučnicu Almu, dobitnica nagrade Srebrni medved za najbolju žensku ulogu. Ova nemačka ljubavna komedija je na velikom platnu domaćih bioskopa.

Kako bi finansirala svoje studije, naučnica pristaje da učestvuje u neuobičajenom eksperimentu: tri nedelje mora da živi sa robotom koji liči na čoveka koji treba da je usreći.

Rediteljka ovog ostvarenja je Marija Šrejder, nemačka glumica, rediteljka i producentkinja o svom filmu je rekla: „Režiranje komedije je zaista zabavno. Priča počinje sastankom na slepo,imate starinski bal, na kome se upoznaje dvoje ljudi od kojih se ne zna ko je čudniji. Alma zna koga će upoznati, tako da je spremila čitav niz pitanja, on je programiran na flert. Bizarna mešavina naivnosti i romantike “.

Možda je ovo priča o budućim ljubavima, a možda je i kritika traganja za savršenstvom koje, na kraju dana, nije veoma uzbudljivo. U ulozi humanoidnog robota Toma, našao se glumac Dan Stivens („Dauntonska opatija“, „Lepotica i zver“) koji je dočarao šarmntnog, duhovitog i besporekornog robota koji je napravljen po Alminoj meri.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-maxxyustas

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.