Vorteks: Novi film Gaspara Noea u bioskopima

Za razliku od filma „Otpozadi“ (2002) koji je proslavio Moniku Beluči i Vensana Kasela i koji počinje od kraja, film „Vorteks“ Gaspara Noe je priča o završetku, o kraju života sa svim svojim poteškoćama i težinom. Ovo ostvarenje premijerno je prikazano na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, a film su svojim ulogama izneli čuveni italijanski reditelj, glumac i producent Dario Arđento, Fransoa Lebrun i u ulozi njihovog sina Aleks Lac. Od danas u bioskopima širom zemlje.

Dirljiva priča ekscenttričnog reditelja Gaspara Noea „Vorteks“ opisuje poslednje dani para koji je oboleo od demencije.

Čovek koji provocira, Gaspar Noe, ovog puta je šokirao Kan i publiku jer ih nije doveo do granica izdržljivosti i pred njih je stavio dirljivu, potresnu, tešku, ali i ineizbežnu dramu o tome šta demencija čini sa ljudskim organizmom, pamćenjem i ponašanjem. Njegovi filmovi poput „Otpozadi“, „Ljubav“, „Klimaks“, „Luks eterna“, „Uđi u prazninu“ uvek bi donosili nove doživljaje sedme umetnosti, zbog čega je poznat kao jedan od najekscentričnijih filmskih stvaralaca.

„Ovo je ljubavna priča dvoje starih ljudi koji su iskusili radosti demencije i drugih bolesti“, kroz šalu je Gaspar Noe komentarisao radnju svog filma i dodao: „To je film koji će vas rasplakati, do sada sam pravio filmove o mladima koji koriste drogu, gde je bilo mnogo seksa. Ova priča je mnogo ličnija, jer je moja majka bila dementna“.

Film „Vorteks“ od danas možete pogledati u bioskopima.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-NosorogUA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.