Google objavio novu verziju Chrome-a i izdao upozorenje korisnicima

Google je objavio novo ažuriranje za svoj browser Chrome koji rešava čak 27 bezbednosnih ranjivosti i propusta. Korisnicima su poručili kako ovo ažuriranje, koje postojeću verziju Chrome-a diže na verziju 104, ne bi smeli da ignorišu.

Kako su naveli, ažuriranje (a onda i bezbednosne zakrpe) odnose se na sve korisnike Chrome-a, bez obzira na uređaj i operativni sistem koji koriste. Prema nekim procenama, trenutno u svetu Chrome za surfovanje internetom služi oko 3,2 milijarde korisnika.

Iako u popisu 27 zakrpi ni jedna nije označena kao „kritična“, čak ih je sedam označeno kao „visoke“, što znači da se mogu iskoristiti za napad na korisnike. Koliko su ozbiljne, možda najbolje govori činjenica da je Google platio 43 hiljade dolara osobama koje su ih otkrile i prijavile.

Iz Google-a su naveli kako će se Chrome automatski ažurirati na novu verziju, ali moglo bi potrajati i nekoliko nedelja pre nego što automatsko ažuriranje dođe do svih korisnika. Stoga savetuju da korisnici, čim to bude moguće, ručno ažuriraju browser.

Kako bi proverili koju verziju Chrome browsera koriste i ažurirali na najnoviju verziju, korisnici na računarima trebaju da pokrenu Chrome i u desnom gornjem uglu kliknuti na meni (tri tačkice) i odabrati kategoriju Pomoć/Help i tamo O Google Chrome-u/About Google Chrome. To će automatski pokrenuti proveru postoji li novija verzija Google Chrome-a i, ako postoji, njegovo ažuriranje.

Za korisnike koji ga koriste na mobilnim uređajima, najjednostavniji način za ažuriranje je proverom dostupnih ažuriranja u prodavnici aplikacija na uređaju.

Foto: Bigstock-bigtunaonline
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.