Kuo: Apple-ove AR/VR naočari koštaće više od 2000 dolara

Nije tajna da dizajnersko i razvojno odeljenje Apple-a već duže vreme radi na naočarima za proširenu i virtuelnu stvarnost (AR/VR), a sada stižu i nove informacije. Renomirani Apple-ov analitičar, Ming-Chi Kuo, objavio je da bi ih kompanija mogla izbaciti već u januaru 2023. godine, ali po visokoj ceni.

Naime, kako navodi Kuo, Apple-ove AR/VR naočare koštaće između 2.000 i 2.500 dolara. Reč je, dakle, o „paprenoj“ ceni, a ako je za verovati Apple-ovom analitičaru, te naočare će biti „sledeći revolucionarni proizvod potrošačke elektronike nakon iPhone-a“.

Međutim, zbog visoke cene, Kuo smatra da će Apple imati problema sa prodajom naočara. Upravo će se iz tog razloga predstavljanje usredotočiti na tri glavne tačke – slučajeve upotrebe, softver/uslugu/razvojni ekosistem i detalje o hardverskim specifikacijama – a sve kako bi kompanija uspela da uveri ulagače da će naočare dobiti na popularnosti u sledećih nekoliko godina.

Iako Apple još nije službeno ni najavio svoje „revolucionarne“ AR/VR naočare, Kuo kaže da već pripremaju cenovno pristupačniju verziju za početak 2025. godine. Uz to, tehnološki gigant iz Cupertina sprema i naočare namenjene samo za AR, piše 9to5Mac.

Podsećamo, Appleove AR/VR naočare trebale bi da imaju mrežastu površinu koja se naslanja na lice, traku za oko glave nalik narukvici Apple Watcha te bi trebale da budu lagane i udobne. Koncept naočara odavno je izrađen, ali još ništa nije službeno potvrđeno.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.