Ekološke rute za Google Maps stižu u Evropu

Prošlog oktobra Google je na Mape dodao nove, Ekološke rute za vožnju koje su do sada funkcionirale samo u Google Maps aplikacijama u SAD-u, Kanadi i Nemačkoj.

Ta funkcija korisnicima pomaže kako bi mogli da pronađu idealnu rutu vožnje koja će u obzir uzimati parametre poput saobraćajnog zagušenja i nagiba ulice kako bi pronašla smerove koji će omogućiti najmanju potrošnju goriva.

Google sada kaže da će funkcija uskoro biti dostupna u gotovo 40 evropskih zemalja. Iako nisu objavili popis država u kojima će biti dostupna, očekujemo da ćemo je uskoro dobiti i u Srbiji, pišu itvesti.

Treba navesti da te ekološke rute često nisu najbrže, pa će korisnici morati da biraju hoće li im krajnji prioritet biti brzina ili potrošnja goriva. Prikazaće obe rute i postaviti zadatu ekološki prihvatljiviju opciju kada je razlika u vremenu dolaska na željenu destinaciju mala.

Bez obzira na to koristite li ovu funkciju u SAD-u, Kanadi ili Evropi, Google takođe uključuje novo podešavanje koje omogućava da aplikaciji kažete u koje vrijeme dana vozite. Takođe ćete moći da odredite radi li vaš automobil na benzin ili dizel, da li je hibrid ili potpuno električno vozilo.

Kao što je to često slučaj sa Google-ovim ažuriranjima, kompanija kaže da će ova nova funkcija biti uvedena tokom sledećih nedelja, pišu itvesti.

 

Foto: Bigstock-bigtunaonline
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.