Pogledajte prvi trejler novog Spilbergovog filma

Višestruko nagrađivani reditelj Stiven Spilberg, jedan od najznačajnijih reditelja u istoriji kinematografije, nakon ekranizacija svih mogućih priča, od fantastičnih avantura do ozbiljnih ratnih filmova, napokon je snimio film o sebi.

U novoj, uzbudljivoj filmskoj priči Spilberg donosi intimni pogled u svoje detinjstvo u polu-autobiografskom filmu koji prati osetljive godine mladića koji će otkriti potresnu porodičnu tajnu, čije otkriće će ga podstaći da uroni u svet filmova, koji će mu pomoći da spozna istinu o sebi i drugima.

Za scenario su zaslužni sam Spilberg i dramaturg Toni Kušner, dobitnik Pulicerove nagrade, koji je na Spilbergovim ranijim filmovima Linkoln i Minhen zaradio nominacije za nagradu Oskar®.

Jaku glumačku postavu čine Gabrijel Label kao 16-godišnji ambiciozni reditelj Semi Fabelman; za Oskara® više puta nominovana Mišel Vilijams kao njegova majka Mici; Pol Dejno kao njegov uspešni otac, Bart; Set Rogen kao Beni Lovi, Bartov najbolji prijatelj i počasni „ujak“ Fabelmanove dece, i za Oskara® nominovani Džad Herš kao ujak Boris.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, a sam Spilber je tom prilikom izjavio da je njime pokušao da nađe način kako „da vrati tatu i mamu“. Naime, njegova majka je umrla 2017. godine u 97. godini, dok je otac preminuo 2020. u 103. godini.

Spilberg je rekao da se u početku nadao da će mu biti lako da snimi ovaj film, jer njegove likove „zna ceo život. – „A opet, ispostavilo se da je to za mene zastrašujuće iskustvo, jer sam na poluiskustven način pokušao da rekonstruišem ogroman deo ne samo svog života, nego i života mojih sestara, majke i oca koji više nisu s nama“ – rekao je slavni reditelj, dodavši da je to za njega bilo emocionalno teško iskustvo.

Fabelmanovi, u distribuciji Blitza, u bioskope stižu krajem godine.

Izvor: TOPFM-Blitz film PR
Foto: Bigstock-Denis Makarenko

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.