Pogledajte prvi trejler za dramu „Carstvo Svetlosti“

U susret jednom od najposećeniji internacionalnih filmskih festivala čije će se svečano otvaranje održati danas, 8. septembra u Torontu, Searchlight Pictures objavio je prvi trejler za dramu “Carstvo Svetlosti“ sa Olivijom Kolman u glavnoj ulozi, čije bioskopsko prikazivanje publika može očekivati krajem februara naredne godine.

Od reditelja kultnog filma „Američka lepota“, kao i ostvarenja „Skyfall“ i „1917“ stiže nova romansirana drama „Carstvo svetlosti“ (Empire of light).
Opisujući opstanak jednog bioskopa i neverovatnu povezanost njegovih zaposlenih tokom osamdesetih godina prošlog veka na jugoističnoj obali Engleske, romansa „Carstvo svetlosti“, nakon nekoliko godina pauze i velikog uspeha ratne drame „1917“ obeležava povratak reditelja i scenariste Sema Mendesa filmskom stvaralaštvu i velikom platnu.

Film je upravo premijerno prikazan na tekućem festivalu u Teljurajdu, u Koloradu, dok ga na predstojećem filmskom festival u Torontu očekuje prikazivanje u okviru selekcije Posebno predstavljanje.

Mendesovo najnovije ostvarenje, za čiju realizaciju je zaslužan i kao reditelj i kao scenarista okreće se prošlim vremenima kada je bioskop kao magično mesto okupljanja, nudio očaravajuće slike na velikom platnu doprinoseći iluziji života. Glavna uloga pripala je jednoj od najtraženijih engleskih glumica Oliviji Kolman (Olivia Colman), a njena Hilari je usamljena žena u svojim četrdesetim koja radi za „Empire Cinema, fantastičan bioskop okrenut ka moru engleske obale. Iako tiha i dok Božićnu večeru priprema sama, Hilari nije u potpunosti okrenula leđa životu.

Snimanje se odvijalo duž slikovite obale Kenta tokom kasne zime i ranog proleća, pretstavljajući pejzaže engleske obale i litice koje se uzdižu iznad mora.

Osim Olivije Kolman autorska ekipa sastavila je blistavu glumačku postavu među kojima su i Kolin Firt (Colin Firth), Tobi Džouns (Toby Jones), kao i glumac mlađe generacije i dobitnik BAFTA nagrade Majkl Vord (Micheal Ward).

Reditelja Sem Mendes svoj prepoznatljivi pečat postvaio je već sa uspehom sad več kultnog filma Američka lepota za čiju realizaciju je ovenčan nagradom Oskar za najbolju režiju, a nakon toga usledio je i jedan od upamćenijih filmova o najpoznatijem špijunu Džejmsu Bondu – „Skyfall“. Ipak veliki uspeh postignut je pre par godina kada je ratni film „1917“ pobrao veliki broj nominacija za Oskara, od kojih je tri i osvojio – Za najbolju fotografiju, Za montažu zvuka i Za vizuelne efekte.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-DFree

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.