Amsterdam: Sjajna glumačka ekipa na velikom platnu

Od reditelja naslova „Bokser“, „Američka prevara“ i „U dobru i u zlu“ – Dejvida Rasela (David O. Russell), u četvrtak 6. oktobra stiže još jedno veliko ostvarenje – kriminalistički triler „Amsterdam“. Reč je o filmu u kojem se pojavljuju brojni glumci koji danas čine zvezde Holivuda – od Kristijana Bejla, Robi Margo, Džona Dejvida Vošingtona, Krisa Roka, preko Majka Majersa, Roberta De Nira, do kantautorke i dobitnice 11 Gremi nagrada Tejlor Svift, glumca Ramija Maleka i mnogih drugih.

Naslov već slovi za jedan od glavnih kandidata za dodelu nagrade Oskar što i ne čudi zbog toga što je većina dosadašnjih Raselovih filmova uglavnom dobijala pozitivne kritike kao i najprestižnije filmske nagrade.

Radnja kriminalističkog filma „AMSTERDAM“ smeštena je u 30.-te godine prošlog veka i prati dvoje prijatelja koji svedoče ubistvu čime postaju glavni osumnjičeni za izvršenje. Naknadno, otkirva se jedna od najneverovatnijih zavera u modernoj američkoj istoriji.

Triler o ljubavi i odanosti lična je priča za reditelja i scenaristu filma Dejvida Rasela „Prijateljstvo i ljubav su osnova filma“ ističe Rasel „meni je najvažnije prijateljstvo između ovih likova. Prijateljstvo između Barta (Christian Bale) i Harolda (John David Washington) je specijalno značajno, kao i sporazum o prijateljstvu koji sklapaju kako bi se brinuli jedan o drugom ne dozvoljavajući jedan drugom da nestanu. Prijateljstvo se proširuje uključujući Valeriju (Margot Robbie), što predstavlja stub priče filma.“

Sve ukazuje da priznati i ugledni glumci vole da snimaju s redateljem Raselom jer je do sada uspešno sarađivao sa većinom od njih. Za film “Bokser” iz 2010. godine Kristijan Bejl i Melisa Lio osvojili su nagradu Oskar u kategorijama Za najboljeg sporednog glumca odnosno sporednu glumicu; Dženife Lorens osvojila je prestižnu zlatnu statuu Za najbolju glavnu glumicu 2012. godine za film “U dobru i zlu”, a „Američka prevara“ ponela je te 2014. jedanaest nominacija za nagradu Oskar.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock- DFree

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.