Iz Marvelovog studija stiže akciona avantura „Crni Panter: Vakanda zauvek“

Nakon što je 2020. godine preminuo glavni glumac prvog dela filma Čedvik Bosman, autori Marvelovog ostvarenja preuzeli su velike korake u razmatranju kako bi dalja priča mogla da izgleda. Nastavak akcionog filma vraća publiku u kraljevstvo Vakanda – izmišljenu zemlju sa neverovatno naprednom tehnologijom pred kojom se pojavljuje nova pretnja, sada od strane podvodne nacije zvane Talokan.

Posle uspešnog ostvarenja iz 2018. kada je ostvarenje „Crni panter“ reditelja Rajana Kuglera (Ryan Coogler) krunisano sa tri zlatne statue nagrade Oskar, iz Marvelovog filmskog univerzuma 10. novembra stiže veliki naslov „Crni Panter: Vakanda zauvek“, sa Anđelom Baset (Angela Bassett), Lupitom Njongo (Lupita Nyong’o), Martinom Frimanom (Martin Freeman), Letišom Rajt (Letitia Wright) i drugima.

Nastavak akcionog filma vraća publiku u kraljevstvo Vakanda – izmišljenu zemlju sa neverovatno naprednom tehnologijom pred kojom se pojavljuje nova pretnja, sada od strane podvodne nacije zvane Talokan. Kraljica Ramonda, Šuri, Okoje i Mubaku bore se kako bi zaštitili svoje ljude od upada svetskih sila koje se, nakon smrti kralja T’Čalea nameću kao opasnost. Kada ih Namor, vođa skrivenog podvodnog naroda upozori na globalnu pretnju, Vakanđani iznalaze nova rešenja.

“Ramonda je shvatila da je prošlo godinu dana od kada je T’ Čal preminuo i da se Šuri još uvek nije zalečila od gubitka, ne pruzimajući korake ka isceljenju. Sedi i pridržava se rituala žalosti. Tako se sve odigrava dok se ne pojavi Namor,” ističe reditelj filma.
Put put u filmu se pojavljuje Tenoč Uerta (Tenoch Huerta) poznat po ulozi u seriji „Narkos: Meksiko“, a ovog puta u ulozi antiheroja Namora. Iako potpuno nov lik u filmu „Crni panter: Vakanda zauvek“ lik Namora se pojavljuje u Marvelovom stripu još 1939. kao Podmorničar (Submariner).

Namor je jedan od najstarijih Marvelovih likova i kako reditelj napominje: “U našoj priči on predstavlja Talokan, skrivenu podvodnu civilizaciju koja je naša zamišljena verzija strip carstva Atlantide. Njegovo pojavljivanje pokazuje da Vakanda nije sigurna kao što misle i on izlazi pred Ramondu i Šuri sa predlogom.”

Nakon što je 2020. godine preminuo glavni glumac prvog dela filma Čedvik Bosman, autori Marvelovog ostvarenja preuzeli su velike korake u razmatranju kako bi dalja priča mogla da izgleda. Kralj T’Čal koga je Bosman tumačio bio je srce Crnog pantera.

„Čedvikov odlazak neverovatno duboko je uticao na filmske stvaraoce i glumce“, zaključio je reditelj filma.

 

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-NosorogUA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.