TikTok za tri meseca uklonio 113 miliona klipova

Društvena mreža TikTok uklonila je više od 113 milion klipova u periodu između aprila i juna ove godine, navodi se u kvartalnom izveštaju kompanije.

Brojni klipovi su uklonjeni zbog kršenja pravila korišćenja, ali to je tek mali procenat u odnosu na količinu sadržaja koja se objavljuje na TikTok-u. Preciznije, 113 miliona klipova predstavlja tek 1 posto od ukupnog broja koji je objavljen tokom tri meseca.

Najčešći razlog uklanjanja videa je kršenje pravila koja se odnose na bezbednost maloletnika, a reč je o nešto manje od 44 posto uklonjenjih videa. Drugi česti razlozi su ilegalne aktivnosti i reguliranu robu, kao i eksplicitni sadržaj i seksualne aktivnosti, navodi se u izveštaju.

Sve veći broj klipova na TikTok-u uklanjaju automatizirani sistemi ove platforme, a u prošlom kvartalu ih je uklonjeno oko 48 miliona. Gotovo 96 posto videa u tromesečnom periodu uklonjeno je pre nego što su ih korisnici prijavili TikTok-u. Kompanija je saopštila da koristi automatizovane alate i ljudsku analizu prilikom pregleda sadržaja koji bi mogao kršiti pravila korišćenja.

Nakon napada Rusije na Ukrajinu, TikTok se borio sa obmanjujućim i lažnim ratnim sadržajem koji se masovno pojavio na platformi, a na kraju su zabranjeni klipovi iz Rusije te je uvedeno etiketiranje državnih medija.

Uoči američkih izbora u novembru TikTok je najavio da zabranjuje prikupljanje sredstava u političke svrhe i zahteva da se profili vlade, političara i političkih stranaka prijave za verfikaciju. Ovo je pokazatelj da TikTok ulaže više napora sa ciljem da obuzda izborne dezinformacije i političko oglašavanje koje se uprkos zabrani „provlači“ putem influensera.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.