„Moonage Daydream“: Veličanstvena priča o Dejvidu Bouviju

Film reditelja Breta Morgena, „Moonage Daydream“ govori o jednom od najvećih umetnika u istoriji čovečanstva i njegovom neverotnom životu i radu, a domaća publika će imati priliku da ga pogleda u bioskopima od četvrtka 24. novembra.

Dejvid Bouvi ne samo da je obeležio muziku i vreme u kom je živeo i stvarao, već je ostavio neizbrisiv trag na kulturu i umetnost za generacije koje dolaze. Svojim talentom, koloritnim izrazom i vizijom menjao je postulate i približavao se publici na jedinstven način.

Smatran jednim od najvećih umetnika našeg vremena, Dejvid Bouvi je ostavio značajan trag u kulturi preko 50 godina. „Moonage Daydream“ je prvi film koji je podržalo David Bowie Estate, koje je Morgenu omogućilo pristup njihovoj kolekciji bez presedana. Ispričan kroz uzvišene, kaleidoskopske slike, lične arhivirane snimke, neviđene performanse, a usidren sopstvenom muzikom i rečima Dejvida Bouvija, „Moonage Daydream“ poziva publiku da uroni u jedinstveni „Bouvi” svet.

Od 24. novembra „Moonage Daydream“ naći će se na redovnom repertoaru bioskopa: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx Galerija Belgrade, CineStar Ada Mall Beograd, Roda Cineplex, Tuckwood Cineplex, Cine Grand Capitol Park Rakovica, mts Dvorana, Arena Cineplex (Novi Sad), Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), Cineplexx Niš, Cineplexx BIG Kragujevac, CineGrand (Niš), Vilin Grad (Niš), Ekran (Sombor), Kvart (Kraljevo), Art (Užice), Kulturni centar Gornji Milanovac, Centar za kulturu Mladenovac, Centar za kulturu Požarevac, Kulturno – obrazovni centar Boljevac, Kulturni centar Zrenjanina, Cineplexx MNE Delta City, Cadmus Cineplex (Budva), Cinema 213 (Nikšić) i Centar za kulturu Kotor.

Izvor: TOPFM-Taramount film PR
Foto: Bigstock-travelview 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.