Rekla je od 17. novembra u bioskopima

Film „Rekla je“ (SHE SAID) koji na repertoar bioskopa širom Srbije stiže 17. novembra predstavlja delo nemerljive važnosti i značaja, obrađujući jednu od najkontroverznijih i najvažnijih tema današnjice – seksualno nasilje i pomoć žrtvama da se njihov glas čuje.

Novinarke Njujork tajmsa, Džodi Kantor, Megan Tui i Rebeka Korbet, sprovele su opsežno istraživanje i napisale reportažu koja je nagrađena Pulicerovom nagradom, a kasnije pretočena u istoimenu knjigu „Rekla je“.

Dvostruko nominovana za Oskara, glumica Keri Maligan (Žena koja obećava, Obrazovanje) i Zoi Kazan (serija Zavera protiv Amerike, Moja ljubavna priča) glume reporterke, koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji – priča koja je pomogla pokretanju #MeToo pokreta, razbila decenije ćutanja oko teme seksualnih napada u Holivudu i zauvek promenila američku kulturu.

Film „Rekla je“ predstavlja svedočanstvo o moći istraživačkog novinarstva i detaljno opisuje putovanje novinara i urednika koji su angažovani u neumornoj potrazi za istinom. Film naglašava hrabrost preživelih i svedoka koji su odlučili da istupe i zaustave serijskog seksualnog predatora. Zajedno, njihova posvećenost i hrabrost pokrenuli su nacionalnu debatu, pomogli da se osnuje #MeToo pokret i podstakli obračun sistema koji mu je to omogućio.

Od četvrtka 17. novembra film „Rekla je“ prikazivaće se u bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx Galerija Belgrade, CineStar Ada Mall Beograd, Roda Cineplex, Cine Grand Capitol Park Rakovica, mts Dvorana, Arena (Novi Sad), Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), CineStar Zrenjanin, CineStar Pančevo, Cineplexx Niš, Vilin Grad (Niš), Cine Grand Niš, Cineplexx BIG Kragujevac, Eurocinema (Subotica), Aleksandar Lifka (Subotica), Dom kulture (Čačak), Centar za kulturu (Lazarevac), Kulturni centar (Novi Pazar), Kulturni centar (Vrnjačka Banja), Centar za kulturu (Kovin), Cadmus Cineplex (Budva), Cinema 213 (Nikšić) i Cineplexx MNE Delta City.

Izvor: TOPFM-Taramount film PR
Foto: Bigstock-shutter2u

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.