Kejt Vinslent oborila rekord tokom snimanja nastavka „Avatar“-a

Od vizionara filmskog sveta, uglednog reditelja Džejmsa Kamerona danas, 14. decembra premijerno stiže epski spektakl, film – „Avatar: Put vode“, a glumačkoj ekipi u nastavku se pridružila i proslavljena glumica Kejt Vinslent.

Jedan je od filmova čiji je razvoj najduže trajao – od pisanja scenarija, preko pretprodukcije, produkcije i postprodukcije. Konačno prošlo je punih 13 godina između prvog i drugog nastavka, što je unikatno budući da je nastavak „Avatara“ najavljen odmah, 2009. godine.

Najvećim delom film je sniman pod vodom, a reditelj Kameron i sam veliki ljubitelj okeana i dubina 50 godina se bavio ronjenjem na dah, a kako ističe maksimum koji je dosegao je pet ipo minuta slobodnog ronjenja.

Godine 2015. u filmu „Mission: Impossible – Rogue Nation“ Tom Kruz oborio je rekord najdužeg snimanja scene pod vodom: šest minuta. Za potrebe snimanja filma „Avatar: Put vode“ novo lice Avatar sveta, slavna Kejt Vinslet srušila je taj rekord, snimajući podvodne scene u ukupnom trajanju od sedam minuta i 20 sekundi.

Kako bi što prirodnije izvela svoju ulogu u takvom podvodnom prostoru, osim Kejt Vinslet i Sigorni Viver je prošla obuku ronjenja kako bi uspela da na nekoliko minuta „diše“ pod vodom.

Osim izazova podvodnog snimanja, poznata glumica Sigorni Viver koja igra i u prvom delu filma Avatar, sada se našla u neobičnoj ulozi. Njen lik Kiri ima 14 godina, a kroz osmeh, u jednom od intervjua, iznosi kako je došlo do toga.

„Sećam se da sam bila na ručku sa Džimom (Džejms Kameron) i rekao mi je da je reč o devojci iz šume, koja komunicira sa životinjama i biljkama, koja ima poseban dar da uspostavi vezu sa živim stvarima i koja ima snažnu povezanost sa Ejvom. Svidela mi se ideja za ovaj lik. Odjednom mi je rekao da moj lik ima 14 godina. Zbunila sam se. Onda je rekao „I ti i ja znamo koliko si detinjasta, tako da mislim da ćeš uspeti.“

Na upit zbog čega film „Avatar: Put vode“ traje preko tri sata, reditelj i scenarista naglasio je da je „cilj ovog filma, za razliku od prethodnog, bio ispričati uvjerljivu priču temeljenu na emocijama te da je sada naglasak više na likovima, na priči, na odnosima između likova. “

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-Denis Makarenko

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.