Peti nastavak Indijane Džonsa

Holivudski glumac Harison Ford (Harrison Ford) vraća se legendarnoj ulozi heroja arheologa u nastavku popularne franšize o Indijani Džons – Indiana Jones and Dial of Destiny, koji početkom juna naredne godine stiže u bioskope širom sveta.

Od reditelja Džejmsa Mangolda (James Mangold) poznatog i po filmu Le Man ’66: Slavna 24 sata koji mu je doneo nominaciju za nagradu Oskar i producenta Stiven Spilberga (Steven Spielberg) stiže nastavak o avanturama ekscentričnog ahrheologa Džonsa, jednog od najpoznatijih filmskih likova, a uz Harisona Forda uloge tumače i Džon Ris Dejvis koji je poslednji put viđen u trećem nastavku „Poslednji krstaški pohod“ 1989., kao i sveži glumački kadar: od voljenog Danskog glumca Madsa Mikelsena, preko Antonio Banderas, do Tobija Džounsa, Fibi Voler-Bridž i drugih.

Podsetimo, prvi film „Otimači izgubljenog kovčega“ o Indijani Džons koji traga za izgubljenim Zavetnim kovčegom nastao je 1981. godine u režiji Stivena Spilberga i osvojio je četiri nagrade Oskar. Drugi deo „Hram sudbine”, nastao je tri godine kasnije (1984) , dok je treći nastavak franšize „Poslednji krstaški pohod” iz 1989. u kom se traga za gralom iz kog je na tajnoj večeri pio Isus Hrist delovao kao poslednji, sve dok 2008. nije snimljen četvrti nastavak „Kraljevstvo kristalne lobanje” u kom se traga za lobanjom koju su vanzemaljci ostavili na Zemlji.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock- DFree

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.