Ed Širan pleše zatvorenih očiju

Inspirisan tugom i patnjom Ed Širan je napisao pesmu „Eyes Closed“, singl koji je upravo objavljen i kojim Ed najavljuje izlazak albuma „-“.

Pesma je nastala pre nekoliko godina i bila je posvećena prekidu ljubavne veze. Međutim nakon nedavnog gubitka bliskog prijatelja ona je dobila potpuno novo značenje. Ed je osetio bol i prazninu koji su ga obuzeli. Vremenom je i pesma prolazila kroz transformaciju:

„Ova pesma govori o gubitku nekoga, osećaju da je pitanje trenutka kada ćete ponovo naleteti na tu osobu. Sve vas podseća na nju i stvari koje ste radili zajedno. Tada se morate ponekad udaljiti od stvarnosti, predati se tome kako biste otupeli na tu vrstu bola ali određene stvari i situacije vas redovno i iznova vraćaju i podsećaju na gubitak. Često je tuga nešto što vas prosto prati okolo, ulazi u prostorije, sobe ispunjava ih u potpunosti do te mere da na vas počinje fizički da deluje iako ostali ništa ne primećuju,“ opisao je Ed Širan proces nastajanja pesme „Eyes Closed“.

Video spot je upravo inspirisan tom pričom. Tuga i patnja su predstavljeni neobičnim plavim monstrumom koji tokom vremena raste. Na kraju u potpunosti ispunjava Edovo okruženje i postaje jedino što on vidi.

Seriju izdanja inspirisanim matematičkim simbolima Ed Širan zaokružuje objavljivanjem albuma „-“ (Subtract). Ovo je najintimnije Edovo izdanje na kome je pomerio svoje granice kao kantautor. Suočen sa životnim izazovima Ed je napisao najiskrenije pesme u dosadašnjoj karijeri.

Zahvaljujući Tejlor Svift, Ed je početkom prošle godine upoznao Arona Desnera iz sastava The National. Tokom jednomesečnog druženja dvojica autora napisali su preko trideset pesama od kojih je četrnaest izdvojeno kao celina za potrebe albuma „-“. Ed i Aron su se podjednako smelo upustili u stvaralački proces kada su u pitanju produkcija i aranžmani, kombinujući upečatljive folk elementa sa raskošnim orkestracijama.

U susret novom izdanju 3. maja na kanalu Disney+ biće prikazan dokumentarac „Ed Sheeran (+The×Sum÷Of=It- All)“. Film prati uzbudljivu karijeru najvećeg pop kantautora današnjice kao i turbulentne periode u njegovom životu.

Novi album „-“ (Subtract) Eda Širana je ekskluzivno dostupan u pretprodaji Mascom-ovog online shopa i to po povlašćenoj ceni. Album će, kao i svuda u svetu, biti dostupan od 5. maja.

 

Izvor: TOPFM-Mascom PR
Foto: Bigstock-Denis Makarenko

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.