Muškarci i žene imaju različite preferencije pri odabiru modela iPhone-a

Prema novom izveštaju kompanije za istraživanje tržišta, Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), muškarci će kod kupovine iPhone-a najčešće izabrati Pro model, dok će žene radije kupiti onaj obični.

„Našli smo suptilne, ali ipak značajne razlike u posedovanju iPhone-a između muškaraca i žena. U meri u kojoj postoji moda na tržištu pametnih telefona, polne razlike u preferencijama modela, ne bi nas trebale iznenaditi. Ukratko, muški kupci obično biraju skuplje, premium modele iPhone-a“, objašnjavaju istraživači CIRP-a.

Naime, prema uzorku svih kupaca iPhone-a u 2022. u SAD-u, 12 posto žena kupilo je iPhone 14 ili iPhone 14 Plus, dok se na te modele odlučilo 8 posto muškaraca. S druge strane, 41 posto muškaraca prošle godine je odabralo Pro ili Pro Max verzije iPhone-a 13 i iPhone-a 14, dok je isto to učinilo 33 posto žena.

Polovi su, ipak, više usklađeni kada je reč o posedovanju starijih iPhone-a. Tako, na primer, 37 posto muških i ženskih korisnika ima iPhone 12 i iPhone 13 u osnovnoj ili mini varijanti. Kad je reč o najjeftinijem iPhone SE modelu, njega koristi 7 posto muškaraca i žena.

Nije tačno poznato zašto postoji razlika između muškaraca i žena kod odabira iPhone-a, a kako navode iz CIRP-a, to ni ne žele otkriti.

„Nećemo istraživati šira rodna pitanja o motivaciji iza izbora iPhone-a. Naša baza podataka ne bavi se egom, tehnološkom udobnošću, navikama snimanja selfija ili problemima sa veličinom ruke u vezi sa odabirom telefona. Takve spekulacije prepuštamo čitaocima“, napominju iz CIRP-a.

Foto: Bigstockphoto/palinchak
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.