„Indijana Džons i artefakt sudbine“ premijerno u Kanu

Svetska premijera filma reditelja Džejmsa Mangolda „Indijana Džons i artefakt sudbine“ (Indiana Jones and Dial of Destiny) sa Harisonom Fordom u legendarnoj ulozi, održaće se 18. maja u Kanu, gde će film biti prikazan van konkurencije.

Reditelj Mangold ističe: „Godine 1995. imao sam čast da dođem u Kan sa svojim prvim filmom. Dvadeset osam godina kasnije ponosan sam što se vraćam sa malo većim spektaklom. Moji slavni saradnici i ja smo veoma uzbuđeni što možemo da podelimo sasvim novu i poslednju avanturu Indijane Džons“

Poslednji nastavak voljene franšize, u kojoj poznati holivudski glumac Harison Ford (Harrison Ford) reprizira čuvenu ulogu heroja arheologa nešto više od mesec dana nakon svetske premijere, zaživeće na platnima domaćih bioskopa, 29. juna.

Zajedno sa već uigranim timom kada je o filmovima o Indijani Džons reč, Džordžom Lukasom i Stivenom Spilbergom, koji su sada u ulozi izvršnih producenta, reditelj Džejmsa Mangolda (James Mangold) snimio je peti nastavak čuvene franšize o avanturama ekscentričnog ahrheologa Džonsa okupivši neverovatnu glumačku ekipu.
Pored Harisona Forda kao jednog od najpoznatijih filmskih likova, uloge tumače i Džon Ris Dejvis koji je poslednji put viđen u trećem nastavku „Poslednji krstaški pohod“ 1989., a ostatak čine i istaknuta imena Mads Mikelsen, Antonio Banderas, Tobi Džouns, Fibi Voler-Bridž i drugi.
Podsetimo, prvi film „Otimači izgubljenog kovčega“ o Indijani Džons koji traga za izgubljenim Zavetnim kovčegom nastao je 1981. godine u režiji Stivena Spilberga i osvojio je četiri nagrade Oskar. Drugi deo franšize, film „Ukleti hram” nastao je tri godine kasnije (1984) , dok je treći nastavak „Poslednji krstaški pohod” iz 1989. u kom se traga za gralom iz kog je na tajnoj večeri pio Isus Hrist, delovao kao poslednji film u nizu, sve dok 2008. nije snimljen i četvrti nastavak „Kraljevstvo kristalne lobanje” u kom se traga za lobanjom koju su vanzemaljci ostavili na Zemlji.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock- DFree

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.